Te is hallottad már ezt a kifejezést, de nem tudod pontosan, hogy mit jelent és kihez forduljatok? Az alábbiakban összeszedtem néhány legfontosabb tudnivalót!


Amikor a nyelési folyamat közben a nyelv a két fogsor-, esetleg az ajkak közé csúszik, akkor nyelvlökéses nyelésről beszélünk. Ez a nyelési típus kialakulhat elhúzódó cumizás, vagy ujjszopás eredményeképp. Amikor az ujjunk, vagy egy cumi a szánkban van, a nyelvünk a szájfenékre kényszerül, így a nyelés is ebben a helyzetben jön létre. Normál esetben viszont a nyelv hegye a nyelés pillanatában a felső fogsor mögötti területen helyezkedik el, a nyelvtest pedig a szájpadhoz simul. Az esetek nagy többségében fogszabályozásra is sor kerül az eldeformálódott fogak miatt. A helytelen nyelés kijavítása logopédiai terápia keretében a legegyszerűbb, szakember támogatásával. A nyelvet és az egyéb beszédszervi izmokat artikulációs tornával megerősítjük, majd fokozatosan kialakítjuk a helyes nyelést.
Ehhez kollégáim és az otthon gyermekükkel gyakorló szülők számára készítettem egy vizuális segédanyagot a jól bevált Barrett-féle nyelvlökéses nyelés terápia alapján. Büszkén emelhetem ki, mint webshopunk legsikeresebb termékét!


Ha kérdésed van, vagy segítségre van szükséged, egyeztessünk konzultációs időpontot!

Fogarassy Nikolett

2023. 11.22.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

és értesülj a legfrisebb hírekről.

Köszönjük! Sikeresen feliratkozott!